Online Ιατρική Συμβουλευτική

Η online ιατρική συμβουλευτική-εκτίμηση είναι παγκοσμίως αποδεκτή και ολοένα και πιο δημοφιλής, ειδικά με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και την αυξανόμενη διασύνδεση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές χώρες και ιατρικοί φορείς αναγνωρίζουν τα οφέλη και την αξία της online ιατρικής συμβουλευτικής στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη ειδικότερα σε περιπτώσεις ασθενών που αδυνατούν να μετακινηθούν ή αρνούνται να εξεταστούν με τη φυσική τους παρουσία.

Η On line ιατρική εκτίμηση και συμβουλευτική σε παθήσεις που χρήζουν τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου νευρολόγου στον τομέα της Άνοιας και των Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων, δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να λαμβάνουν εξειδικευμένη ιατρική καθοδήγηση, μειώνοντας το άγχος και την ταλαιπωρία των μετακινήσεων. Επιπλέον, επιτρέπει την παρακολούθηση και τη διαχείριση της εξέλιξης της νόσου και των συμπτωμάτων της, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει επίσης την εύκολη πρόσβαση και τη συμμετοχή σε εξειδικευμένες ιατρικές συζητήσεις, προάγοντας έτσι την καλύτερη ιατρική φροντίδα και τη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων για την υγεία.

Ειδικότερα σε ασθενείς με νευροεκφυλιστικά νοσήματα, όπως οι διάφοροι τύποι ανοιών (νόσος Alzheimer και άλλες εκφυλιστικές ή μη, άνοιες) η παροχή υπηρεσιών μέσω τηλεϊατρικής από τον εξειδικευμένο νευρολόγο συστήνεται όταν:

  • Ο ασθενής αδυνατεί να μετακινηθεί σε ειδικό ιατρείο Άνοιας λόγω κινητικών διαταραχών ή στην περιοχή που κατοικεί δεν υπάρχει ειδικός στην Άνοια νευρολόγος
  • Πρέπει να εκτιμηθεί από εξειδικευμένο νευρολόγο αλλά αρνείται (επιβάλλεται η συγκατάθεσή του, όταν αυτό είναι εφικτό, για να εξεταστεί μέσω της τηλεϊατρικής)
  • Ο φροντιστής του ασθενή χρήζει βοήθειας για τον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που προκύπτουν λόγω της νόσου

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)
Παρά τη μεγάλη χρησιμότητα της τηλεϊατρικής ως προς την άσκηση του ιατρικού καθήκοντος, δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα σχετικά με τις προϋποθέσεις νόμιμης διεξαγωγής της. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ οι οποίες διαθέτουν ειδικό θεσμικό πλαίσιο, το κυριότερο νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει την τηλεϊατρική στην Ελλάδα είναι το άρθρο 66 παρ.16 του Νόμου 3984/2011. σύμφωνα με το οποίο:
«Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής παρέχονται εφόσον υφίσταται η δυνατότητα και με ευθύνη του θεράποντος ιατρού που αντιμετωπίζει το εκάστοτε περιστατικό.
Ο θεράπων ιατρός, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι υπεύθυνος να ζητά από τον ασθενή ή εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό από συγγενή α’ βαθμού, την ενυπόγραφη έγκριση χρησιμοποίησης υπηρεσιών τηλεϊατρικής.
Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο θεράπων ιατρός χρησιμοποιεί υπηρεσίες τηλεϊατρικής κατά την κρίση του. Οι οδηγίες των Νοσοκομείων και Μονάδων Υγείας που παρέχουν υπηρεσίες Τηλεϊατρικής είναι συμβουλευτικές και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικές».

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1. Κατάθεση σε τράπεζα - Ebanking

ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR0401722120005212112657270

EUROBANK
GR8702601760000980201680627

ALPHABANK
GR9501407120712002002013668

*Δικαιούχος: Ελεωνόρα Κυριαζοπούλου

2. Πληρωμή με κάρτα

Πατήστε στο παρακάτω κουμπί για να μεταφερθείτε στο ασφαλές περιβάλλον της Viva Wallet. Γράφετε το ποσό και την αιτιολογία και πληρώνετε μέσω κάρτας.

Ηλεκτρονικά Αρχεία Εξετάσεων
Πώς γίνεται η αποστολή ηλεκτρονικών αρχείων εξετάσεων. Πατάτε "επιλογή αρχείων" και μας στέλνετε τα αρχεία των εξετάσεων. Οποιασδήποτε πιο πρόσφατης εργαστηριακής εξέτασης έχετε. Ηλεκτρομυογράφημα και Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα Απεικονιστικές εξετάσεις ( Μαγνητική ή Αξονική Τομογραφία, ή ό,τι άλλο) (*έως 20 αρχεία).